tirsdag 12. februar 2013

Hvem skal styre?


I går hadde jeg en opplevelse på trening som satte i gang tankemaskineriet. Jeg tenkte på det resten av kvelden, halve natten og nå skal jeg visst få tenke litt på det under bussreisen hjem til Oslo også.

I går hadde vi sparringsøvelser med fokus på å fullføre angrepsteknikkene våre på tross av at vi ble fortstyrret/avbrutt av vår "motstander". Denne typen trening er virkelig noe jeg behøver, og burde legge alt fokuset mitt på. Men i går så skjedde det som ikke får skje, og som ikke har skjedd meg på lenge. Jeg slapp styringen på det mentale og lot emosjoner styre fokuset mitt. Veldig ubehagelig, og alt annet enn et smart valg på trening. Jeg lot smerten i albuen få all fokus, og den styrte nesten hele treningen. Jeg ble forbannet fordi jeg kjente etter alle tegn på at ikke armen min fungerte som den skulle, og fokuserte på hvert glimt av smerte. Vondt å holde guard, vondt å slå, vondt å ta i mot spark, vondt å clinche, vondt å sparke (for da strekker man jo på armen).. Ja, jeg lagde listen uendelig for meg selv i går. Og konklusjonen i topplokket var at jeg ikke klarte noen av øvelsene og at å kjenne etter på smerten var bedre enn å sparre den siste runden..

Mest av alt er jeg sint på meg selv som ikke ga mitt fulle fokus til treningsopplegget som coachene hadde lagt opp. At jeg var selvopptatt nok til å fokusere på min elendighet, framfor å ta til meg ny kunnskap. Men jeg er i hvertfall bevisst ved denne typen oppførsel, og synes det er et stort steg fra hvordan jeg har vært tidligere. Evnen til å analysere følelser og tanker har blitt vesentlig bedre det siste halvåret. Hvorfor føler jeg slik? Er dette noe jeg skal bruke energien min på? Kan denne følelsen settes til side, så jeg kan fokusere på hva som er viktig for øyeblikket? Ja, slik kan man faktisk styre tankekaoset sitt i pressede situasjoner. Det er ikke lett, men med trening og fokus på å bli bedre på det - vil man fort oppnå resultater i mindfulnes også.

Nå skal jeg altså ikke bruke mer energi på gårsdagen, og heller fokusere på å ha det hyggelig på bursdagen min. Jeg fyller 21 år i dag, og lillesøster 12 år - så da bærer det hjem til Oslo for en kort visit, før jeg er tilbake i Hstad på torsdag igjen.

Published with Blogger-droid v2.0.4

5 kommentarer:

 1. Må holde fokus ja! Du er kjempeflink Anna!
  Og masse gratulerer med dagen! Håper du får en kjempefin bursdag. I dag er du sjefen som bursdagsbar, å det fortjener du!! :)

  Thomas

  SvarSlett
 2. Gratulerer så mye med dagen. Kommer du til å bli helt bra i albuen? Er det skade fra kampen mot margareth?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk!
   Jeg kan nok aldri bli 100% i albuen igjen fordi skaden er så stor, og den har grodd i "feil vei". I såfall må jeg operere den, men det er absolutt siste løsning.
   Skaden oppsto i matchen mot magga, men dårlig oppfølging har vært den utgjørende faktoren på dagens tilstand.

   Slett
 3. Tsen takk for svar.
  Er det ikke bedre å bli 100% med en operasjon? D er veldig ung, og har all tid i verden på å nå dine mål. Jeg ville anbefalt deg å gjøre ferdig denne sesongen, opere og komme tilbake bedre enn noensinne.
  Hvor mye hemmer skaden deg egentlig?

  Gleder meg til K1 matchen din. Vil den være mulig å se på nettet via stream, eller på noen tv kanal?
  Lykke til.

  SvarSlett