mandag 25. mars 2013

Føler du deg nervøs?

Fikk et par spørsmål i forrige blogginnlegg som jeg tenker å besvare i dette innlegget. So here we go.

2 uker igjen til kampen, eller hva?

Føler du deg nervøs? Hva gjør du for å bli kvitt evt. nerver?

Forresten, hvor skal du gå kamp? Og hvilket nivå er kampen?


Nå er det knappe to uker igjen til match, og det har snart gått 5 måneder siden jeg gikk i ringen sist. Tiden har gått fort, og plutselig er alt "på ekte" igjen. Jeg har hatt full oppkjøring siden jeg kom til Halmstad. Det var en tøff start etter sykdom og avbrutt ferie i Thailand, men jeg kom meg over den værste kneika og vil påstå at jeg aldri har vært så matchklart som det jeg er nå.Jeg har enda ikke begynt å kjenne noen nerver, annet enn at jeg blir litt mer irritert på meg selv enn vanlig om jeg ikke får til visse momenter på trening. Det kommer mest av at jeg blir påminnet på at jeg ikke kan gjøre samme feil og slurvete beslutninger i match. Jeg vil være så vass som mulig når jeg går i ringen. Nervene kommer nok når det nærmer seg matchen. Jeg har allerede begynt å "dagdrømme" om matchsituasjoner, og kjenner jeg meg selv rett så kommer nok matchen til å dukke opp i nattesøvnen i løpet av denne uken. Selve nervøsiteten (den ekle) kommer ikke før jeg er på vei til arenan. Det slipper litt under oppvarmning, og forsvinner i det jeg entrer ringen. Det er bare å komme seg inn - så blir alt annet lett. Det harde arbeidet fysisk og psykisk er gjort mange uker i forveien. Å fighte er den enkle delen. 


For å kontrollere nervene mine fokuserer jeg hele tiden på pusten min, og tar i bruk pusteøvelser. Når man får kontroll over pusten slapper man naturlig av og fokuset blir slått på. Også minner jeg meg selv på at jeg gjør dette fordi jeg elsker det, og at det ikke er noen som tvinger meg til å fighte. Kampen går i Amsterdam i Nederland, og er gallaens main event. Det er en A-klasse (proff)fight, og går i K-1 regler. Det er som thaiboxing, bare uten albuer og kun lov å sette én teknikk i clinch. Rundene varer i 3 minutter og det er totalt 3 runder. Jeg møter Roxanna Gaal som har en del proffmatcher bak seg i k-1, kickboxing og thaiboxing. Dette skal visstnok være hennes siste match før hun legger opp. 

Vet du hvor jeg kan lese mer om de ulike nivåene man kan gå kamp (B,C,D og fullkontakt - stemmer det?)og regler/krav disse stiller?
Jeg anbefaler deg og titte innom det svenske muaythai forbundets hjemmeside. Regelverket deres ligger under denne linken: http://www.muaythai.se/tavling/regelverk.html

2 kommentarer:

 1. Takk for svar Anna! :D
  Masse lykke til, vi heier alle på deg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for at du engasjerer deg!

   Tar med meg all støtte inn i ringen <3
   Takk!

   Slett