onsdag 20. mars 2013

Hvordan gå ned i vekt?

Hei og hopp alle sammen! Jeg har fått et spørsmål på mail om hvordan det er mulig at jeg går ned i vekt når jeg "spiser så mye mat". Vær oppmerksomme(!) på at min "diett" handler om vektnedgang for å veie meg inn én dag, for så å gå tilbake til trivselsvekt etterpå.

Ja, jeg spiser ofte og mange måltider om dagen. Kanskje jeg til og med spiser fler kalorier enn deg i løpet av dagen, men det skyldes muligens at jeg forbruker mer energi enn deg på mine daglige treningsøkter. Måltidene mine er relativt kalorifattige i forhold til hva jeg ville spist på et "vedlikeholdende" kosthold. Jeg spiser faktisk halvparten av det anbefalte energiinntaket for meg og mitt energiforbruk i løpet av en dag nå, og trener mer cardio enn jeg vanligvis gjør. Dette er ekstremt, og ikke anbefalt for mennesker som ønsker å droppe vekt permanent. 

La oss ta utgangspunkt i disse to måltidene under.

Her har vi 120 g kyllingfilet (som jeg har krydret med paprika og chili krydder), 50 g avocado, 10 g mager ost, salatblader og et par cherrytomater. Måltidet ser stort ut, men inneholder overraskende lite energi. Karbohydratene er også tatt bort, jeg samler dagens karbohydrat til før og etter trening. 

Her har vi samme eksempel. 100 g laks, 50 g avocado, cherrytomater og salatblader.
Det er ca 350 kcal i denne matboksen. 

Jeg pleier ikke å telle kalorier, men for å få fram poenget mitt så jeg med nødt til å gjøre det. Inntak vs forbruk er grunnmalen for vektnedgang, så er det opp til hver enkelt å finne fram til hva slags rytme (les forrige innlegg) som passer dem best. Så selv om jeg spiser mange måltider, er det fortsatt et kaloriunderskudd - som resulterer i at man går ned i vekt.

Å gå ned i vekt er faktisk ikke mer komplisert enn det. Easy cake (Hvis du kutter ut kaken altså).

4 kommentarer:

 1. De som ikke trener like mye forstår ikke at man faktisk trenger mye mer energi/mat enn det de selv gjør.

  Det må være tungt å trene på så energi-fattig mat. Men når man virkelig vil gå kamp så klarer man å holde ut :)

  Stå på! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, energiforbruk er fryktelig individuelt. Noen trener 2 ganger i uken, andre to ganger per dag. Så det er klart vi har forskjellig behov til "drivstoff" :)

   Ja, det er ikke akkurat overskudd igjen på trening. Men det går greit for jeg legger mesteparten av dagens karbohydrater før og etter trening + bcca tilskudd og det kjenner jeg hjelper på energien. Men det er bare 2,5 uke igjen og det er alltid verdt det :)

   Takk <3

   Slett
 2. Ja, stå på!! Du inspirerte meg til å sjekke ut kampsport og per nå har jeg god fremgang i boksing :-D Synes både thaiboksing og MMA ser rimelig rått ut så når bokseskillza og økonomien blir bedre skal jeg hive meg på noen kurs!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk du! Så hyggelig å høre at flere jenter hiver seg på kampsport! :) Du får si ifra når du har fått testet ut de andre grenene også. Stå på! ;)

   Slett