lørdag 13. april 2013

#Instabreakfast

Wikipedia om "Frokost". 

Frokost eller "førdugurd" er i Norge navnet på det første måltidet de fleste mennesker spiser om morgenen. Det danske ordet "frokost" er det vi nordmenn kaller lunsj. I Danmark har man rett og slett et annet ord for frokosten. De kaller frokost "morgenmat", og lunsjen for frokost.
Hva som er vanlig å spise til frokost varierer fra hjem til hjem, og fra land til land. I England for eksempel spiser man mer "Egg&Bacon" Altså egg, bacon og gjerne bønner. I andre land er det vanlig med mat som for eksempel vafler, pannekaker, grøt, toast osv. Det er altså ganske vanlig rundt om i verden å spise varm mat på en eller annen måte til frokost. I Norge, Sverige og Danmark derimot, spiser vi helst frokostblandinger, brød, grøt o.l. Vi spiser sjelden varm mat til frokost. Hvorfor det er sånn at vi nordmenn spiser brødmat, kan være fordi bøndene lagde mat av det de dyrket selv før i tida, og at det derfor henger igjen i den norske befolkning.
Nyere forskning på måltidsfrekvens i løpet av dagen tilsier at frokost ikke er så viktig som det har blitt sagt opp igjennom tidene. Kroppen forbrenner energi konstant og er ikke avhengig av at fordøyelsessystemet har noe å jobbe med. Om man velger å spise 6 måltider eller 2 måltider om dagen så lenge man får i seg de proteiner, karbohydrater, fett, vitaminer eller mineraler som kroppen trenger, så er det total-inntaket av næring som gjelder og ikke hvor ofte man tilfører kroppen energi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar